Welkom » biografie

Adrianus Verhoef (Aad voor zijn vrienden) is op 18 maart 1957 geboren in Rotterdam. Na de middelbare school volgde een korte carrière van ruim vijf jaar in het bankwezen. Bij de bank had hij zijn huidige echtgenote leren kennen en verhuisde daarom naar haar geboortestad Groningen, waar zij samen een gezin met drie kinderen opbouwden. In Groningen volgde een carrière van ruim zevenentwintig jaar als grafisch vakman bij het Dagblad van het Noorden. Een periode waarin hij gedurende een aantal jaren redacteur was van een schaakblad en een elektronisch magazine. In 2006 vertrok hij met een gouden handdruk.

Adrianus startte samen met zijn vrouw een modezaak, maar dit werd helaas geen succes. Na een sabbatical van een jaar richtte hij een uitgeverij op. Tientallen romans werden met meer en minder succes uitgegeven. Een tweede uitgeverij werd opgericht voor het publiceren van eigen werk. In 2015 verscheen zijn eerste roman: ‘De heer Oscar Hilarius’. Beide uitgeverijen zijn inmiddels ter ziele. ‘De heer Oscar Hilarius’ werd in 2016 in eigen beheer heruitgegeven bij ‘Brave New Books’.

Adrianus is een indie (onafhankelijk) auteur en wil zijn komende werk publiceren onder de imprint ‘Noir Pepper Books’.

Adrianus woont met zijn vrouw en huisdieren nog altijd in Groningen en richt zich op het schrijven van romans, verhalen en copywriting.