Welkom » espressostory’s

Een espressostory is een kort verhaal in vijfentwintig of minder woorden. Er is weinig ruimte voor een plot en karakter… maar wel voor spanning en ironie. Je leest ze onder het genot van een kopje espresso.

Regelmatig zijn hier nieuwe door Adrianus geschreven espressostory’s te vinden.

=====

Elke avond nam ze een glas champagne, maar nu hield ze het bij een watertje met een paracetamol. “M’n kop bruist al genoeg,” zei ze.

=====

Deze bar ademde de sfeer van de jaren vijftig. Onwillekeurig dacht ik aan haar afscheidswoorden. Vanavond zou ik meer drinken dan goed voor mij was.

=====

Ze leek in geen twee druppels water op de vrouw die ze gisteren was. Vanavond zou ze niet zelf voor haar drankjes betalen.

=====

Onze blikken kruisten elkaar voor het eerst in een restauratiewagen. Jaren later kruisen we voor het laatst de degens.

=====

Door de stress van de laatste tijd was ze enorm afgevallen. Ze verzoop in haar kleding en zelfs haar schoenen waren twee maten te groot.

=====

’s Nachts was er niets om over te dromen. Ze beleefde slechts nachtmerries. Zelfs haar dagdromen waren bedrog.

=====

“Ze is zeker niet mijn beste vriendin. O, met bridge is ze een goede partner, maar voor de rest heeft ze weinig te bieden.”

=====

Je bent jong. Je bent de eerste. Je bent mijn beste maatje… en jouw uitjes bezorgen mij geen tranen.

=====

Haar witte zakdoekje, met een sierlijk monogram in rode letters, besprenkeld met háár parfum, bewaarde ik in een matglazen flesje. Ze was lucht voor me.

=====

De zwaargewicht bokser moest zich afmelden voor de strijd om de wereldtitel. Hij had last van knokkelkoorts.